Gazi Üniversitesi Sürdürülebilirlik Projelerine Bir Yenisini Daha Ekledi: Yağmur Suyu Hasadı
23 Kasım 2023 | 13:56

Üniversitemiz, yağmur suyunu toplayarak değerlendirmeye yönelik yenilikçi bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama ile yağmur suları özel olarak tasarlanmış tanklarda biriktirilerek, üniversitenin muhtelif yerlerindeki sulama işlemlerinde kullanılabilecek. Bu sayede, doğal kaynakların korunması ve suyun yeniden kullanımı konusunda önemli bir adım atılmış olunacak.

Bu yenilikçi proje, Gazi Üniversitesi'nin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıyor. Üniversitemiz, bu uygulama ile hem çevresel farkındalığı artırmayı hem de kaynakların verimli kullanımını teşvik etmeyi hedefliyor. Yağmur suyunun hasad edilmesi ve yeniden kullanımı, su tasarrufu açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda, bu uygulama, sürdürülebilir kampüs anlayışının bir parçası olarak görülüyor. Araştırma üniversitesi odaklı çalışmalara önem veren Gazi Üniversitesi, sürdürülebilirlik kapsamındaki ulusal ve uluslararası Endekslerde de üst sıralarda olmayı ve ortaya koymuş olduğu projelerle bu alanda örnek gösterilen bir üniversite olmayı hedefliyor.

Üniversitemiz sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında attığı bu adımlarla, hem öğrencilerine hem de topluma çevre bilincini aşılamayı ve çevre dostu uygulamalar konusunda öncü olmayı amaçlamaktadır. Üniversitemizin bu çabaları, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmaktadır. Üniversitemiz sürdürülebilir bir geleceğe giden yolda önemli kilometre taşları olarak değerlendirilen projeleri hayata geçirmeyi kendine misyon edinmektedir. 

hasad-1
background image